Friday 8 January 2010

Мнението на The GazettE за Песните от Албума им „DIM“



Sayakashi 高島: Най после намерих малко свободно време (след 2 от тъпите ми семестриални изпити) за да постна нещо ново. А ето и какво мислят момчетата за песните от последния си албум "DIM". Приятно четене :)



01. [剥離 – peeling-off ]

Ruki: „Това е първата песен от албума и все още не е предназначена да има някаква връзка с втората песен (както при други подобни в албума). Като обширно понятие е същото, както да отделиш (свалиш) нечия кожа и да я оставиш да падне. Сякаш да оплюеш всичко от тук нататък с това значение.”

02. [The Invisible Wall ]

Ruki: „Първоначално искахме да направим песен с по-различен ритъм на барабаните”

Kai: „Има доста различни елементи, които са вмъкнати вътре и записа на цялата песен отне доста време”

Aoi: Смятам, че това е най-особената (най-различната) песен от всички.

03. [A Moth Under The Skin]

Aoi: „Направихме тази песен с мисълта да вкараме повече детайли от нашия басист”

Reita: „ Изглеждаше сякаш е дошло и моето време да се къпя под светлините на прожекторите (смее се) Мисля че се получи добре…. ясно очертана и чиста.”

04. [LEECH]

Ruki: „Първоначалната мелодия малко обтягаше тази песен, но така беше записана първия път в сингъла. Опитахме се да се върнем към това отново и вместо да направим нова версия се получи отново като оргинала”

05. [泣ヶ原 – crying fields]

Ruki: „За тази песен си мисля все още, че можехме да я направим и по-добра отколкото е сега.”

Aoi: „Питах се колко ли много емоции мога да пресъздам само с китарата. Смятах, че ще бъде чудесно да изразя това в тази песен”

06. [エ リ カ-- Erika]

Ruki: „ Това е продължение на [泣ヶ原 - Nakigahara]. Erika също така е име на цвете. На езика на цветята означава „Самота” и в този контекст тя включва лошото усещане да бъде нечие женско име. Направих тази мелодия за да покажа лошото чувство като цяло.”

07. [HEADACHE MAN]

Kai: „Бяхме събрали няколко песни от които да изберем една. Все пак избрахме тази, защото съдържаше агресивността присъща на the GazettE.”

08. [紅蓮 – Red Lotus]

Uruha: „Мисля че се получи добре. Самият начин по който успяхме да я направим да звучи сякаш не е на 1 година и половина (стара).”

Ruki: „Единствено текста беше преработен в една единствена част. Това беше тази част, която аз променях на нашите live- изпълнения”

09. [子宮 – Uterus]

Ruki: „Това трябваше да бъде гледната точка на 3ти човек върху [紅蓮 - Guren]. Направих това мислейки „Каква трябва да бъде песента за история като тази?”. Заглавието е преработено също и звуците, които се свирят в преработен вариант”

10. [13STAIRS[-]1]

Aoi: „Оргиналната мелодия беше дело на Уруха и вярвам, че летаргията в песента се получи много успешно.”

Uruha: „Това е много маниакална песен и мисля, че величието й все още витае наоколо”

Kai: „По време на нашите live- изпълнения наистина предпочитам да свиря тази песен без тракащия звук”

11. [DISTRESS AND COMA]

Reita: „Това е песента с която всъщност започнахме албума”

12. [感触 – Sensation]

Ruki: „Това е като прелюдия към [白き優鬱 – Shiroki Yuutsuu]. Тя е като сцена от някакъв спомен. Мислех си, че слагайки я в албума ще го направи по-лесен за слушане и същевременно по-задълбочен.”

13. [白き優鬱 – Blunt /White Melancholy]

Ruki: „Това е песен, която е точно в стила на Аои”

Aoi: „Исках да създам нещо с мотив, което не е точно обичайно за нас. Все пак с лириките на Ruki мисля че се получи доста типична песен за GazettE”

14. [IN THE MIDDLE OF CHAOS]

Uruha: „С близостта на китарите е доста добра наша песен и мисля че бях способен да създам чувство на живот и то да бъде усетено”

Aoi: „Усещането от тази песен е страхотно и напоследък мога да откача тотално свирейки я отново и отново.”

15. [朦朧 – Diffusion]

Ruki: „Това е интрото към [OGRE] когато човек се превръща в демон. Сякаш има нещо, което ме променя отвътре и ефектът от това е песента.”

16. [OGRE]

Uruha: „Усещането от тази песен бе „Ще направим това за последно, нали?”

Ruki: „Първоначално тази песен беше доста бърза. До толкова че бих казал, че не мога да я направя. Така че опитахме да я забавим малко, но като цяло пак си остана бърза”

17. [DIM SCENE]

Uruha: „Освен че искахме това да бъде балада, искахме също да я направим така, че да показва нашата тъмна страна”

Reita: „Лириките са доста подходящи за тази песен и решихме това да бъде последната песен от албума”

No comments: